Explosieveilige HVAC

Onze capaciteit om zelf koelinstallaties op te bouwen vanaf de basisonderdelen bracht ons in de jaren '80 in contact met de wereld van de EX installaties. In eerste instantie ging het hier om het koelen van kleine gebouwen (shelters) waarin analysers werden ondergebracht die gebruikt werden om metingen uit te voeren op continu (chemische) processen.

Met de toename van het gebruik van elektronica en de hogere vereisten qua nauwkeurigheid, werden er aan het klimaat in deze lokalen in EX zones steeds hogere eisen gesteld en groeide het aantal EX HVAC installaties.

Vandaag hebben wij direct of indirect bij zowat alle chemische of petrochemische bedrijven in Vlaanderen maatgebouwde EX systemen in werking.

En vaak ook worden systemen waarvoor wij de aangepaste explosieveilige koeling leveren uitgevoerd naar alle hoeken van de wereld, naar klimaten met extreme waarden, wat betreft koude, warmte of vochtigheid.

Ook de laatste evolutie qua ATEX en de toepassing ervan op mechanische deel- componenten verwerken we onmiddellijk in onze installaties.  Ons direct contact met de klant en de keuringsorganismen maakt het mogelijk om hier heel kort op de bal te spelen.