Uitstoot geminimaliseerd bij DNCP

De Neef Chemical Processing (DNCP) gaat voor een betere luchtkwaliteit dankzij de technieken en knowhow van Technigroup, met ervaring in koeling in de chemische sector en ATEX zones.

 

De Neef Chemical Processing (DNCP) in Heist-op-den-Berg is gespecialiseerd in het recycleren en zuiveren van solventen en chemicaliën. Bij de verwerking van deze chemische producten komen emissies vrij die gecapteerd moeten worden, wat voorheen volledig gebeurde op een actieve koolfilter. Door deze gassen op hun beurt weer te recycleren, verhoogt het circulaire aandeel en wordt de impact op het milieu drastisch geminimaliseerd. Maar hoe voorkomt men dat deze gassen ontsnappen en in de lucht terecht komen?

Door middel van koeling kunnen in dit geval de gassen gecondenseerd en gerecupereerd worden. Daarom werd een luchtgekoelde chiller geïnstalleerd met een koelvermogen van 85 kW, koelmiddel R-32 (GWP 675), met buffervat en alle bijhorende hydraulische appendages noodzakelijk in een gesloten systeem.

Voor dit project werd de beschikbare ruimte optimaal benut dankzij een verhoogde draagconstructie. Hierop werd de nieuwe chiller geïnstalleerd. Voor het secundaire leidingwerk, die door een ATEX zone loopt, is roestvast staal (RVS) gebruikt. Zo is DNCP voorzien van een veilige, milieuvriendelijke oplossing.

Kenmerken

 
Bent u overtuigd?

Zoekt u een technische partner voor een lange termijn samenwerking op gebied van industriële koeltechniek, airco, klimatiseren en ventilatie?

Vraag een offerte